Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

 

Woord van de voorzitter

Jeugdcommissie

De leden binnen de jeugdcommissie houden zich bezig met de jeugd van VV Suameer. Al een paar seizoenen bestaat de commissie uit dezelfde leden, hierdoor zijn meer ideeën gerealiseerd en vastgelegd voor de toekomst. Natuurlijk blijven de “normale” taken daarbij doorgaan zoals indelen van jeugdteams, aanstellen van jeugdleiders en trainers, regelen van jeugdscheidsrechters, organiseren van jeugdacties, klaarzetten wedstrijdvelden en het aanspreekpunt zijn van alles wat betrekking heeft op de jeugd. 

Een aantal ideeën dat in het seizoen 2019/2020 is gestart zijn: het organiseren van interne cursussen voor onze jeugdtrainers- en -leiders door onze hoofdtrainer Lieuwe van de Wijk, met als doel handvaten te bieden rondom de trainingen en wedstrijden van de jeugd. Helaas konden we door de coronacrisis hieraan nog geen gevolg geven, maar zullen we dit in het nieuwe seizoen proberen opnieuw op te starten.  

Daarnaast heeft het kaboutervoetbal (kinderen t/m 5 jaar) een vervolg gekregen binnen het seizoen 2019/2020. Liekele Paulusma heeft samen met Marion de Vries de kabouters zowel binnen als buiten kunnen laten kennismaken met voetbal op een speelse manier.  

In het afgelopen seizoen hebben we als commissie voor het eerst meegemaakt dat er wekelijks jeugdspelers trainden met onze seniorenelftallen. Dit was voor ons nieuw en daarom soms lastig in te schatten. Toch kwam het wekelijks voor dat er jeugdspelers meededen met onze seniorenelftallen. 

Vanaf het seizoen 2017/2018 is de KNVB gestart met het introduceren van nieuwe wedstrijdvormen bij de pupillen, met als doel om te bevorderen dat iedereen aan de bal komt en dat de techniek verbeterd. Nu voetballen de jeugd tot en met onder 12 al in verschillende wedstrijdvormen.  

Voor het komende seizoen voert de KNVB voor deze groep het vier-fasenmodel in. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar (zie ook de speeldagenkalender verderop in dit informatieboekje). Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen op het juiste niveauals dat nodig is. Daarnaast vervallen de bekerwedstrijden en wordt er niet gespeeld in de schoolvakantiesWe zijn benieuwd naar de ervaringen met deze nieuwe competitieopzet. 

Door de coronacrisis hebben onze jeugdteams hun competitie in het voorjaar helaas niet kunnen afronden. De resultaten op basis van de najaarscompetitie was over het algemeen beter dan vorig seizoen. Ook al bleek dit seizoen ook maar weer dat het indelen van de teams soms lastig inschatten is en teams soms veel wedstrijden verliezen, waardoor de kans bestaat dat het spelplezier verdwijnt bij de jeugd. Door de invoering van het vier-fasenmodel hopen we dit sneller te kunnen aanpassen.  

De samenwerking met VV Eastermar in het afgelopen seizoen is ook weer als positief ervaren. De samenwerking bestond het afgelopen seizoen alleen uit vier jeugdspelers die namens VV Suameer voetbalden bij de JO 19 in Eastermar. Ondanks de tegenvallende prestaties was dit een leerzaam jaar voor de jongensVoor het komende seizoen zullen VV Eastermar en VV Suameer elk weer met een eigen team de competitie starten. Wel zal er opnieuw een samenwerking zijn op het gebied van keeperstraining. Wij hopen als commissie dat de samenwerking daarin met Eastermar net zo geslaagd zal zijn als het afgelopen seizoen. 

Kort na de start van het afgelopen seizoen heeft Germ de Graaf aangegeven de JO 15 en JO 17 niet meer te kunnen trainen, dit door gezondheidsredenenGelukkig hebben we snel vervangende trainers kunnen vinden waardoor de JO 15 en JO 17 alsnog twee keer in de week konden trainen. Evert van der Veen, Gerrie Veenstra, Ate Bergsma en Jochum van der Veen bedankt!!  

Voor het komend seizoen zal Auke Hansma de JO 19 en JO 15 onder zijn hoede nemen.  

Samen met de jeugdleiders en – trainers hebben wij de teamindeling voor de jeugd gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een JO19MO15, JO15JO12, JO11, JO9 en JO7. De indeling van deze teams zal verder in dit informatieboekje gepresenteerd worden.  

Graag willen wij bij deze nogmaals de jeugdleiders, -trainers en -scheidsrechters bedanken voor hun inzet van het afgelopen seizoen. Dankzij hun konden onze jeugdteams zaterdagochtend hun wedstrijden voetballen. Wij hopen dat zij volgend seizoen ook weer bereid zijn om hun bijdrage te willen leveren. Daarnaast kunnen wij altijd nog vrijwilligers gebruiken!!  

Namens de Jeugdcommissie, 

 

Willem van der Veer  
Voorzitter jeugdcommissie 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!